Wat is een QLED tv?

De naam QLED tv kan enigszins verwarrend zijn omdat Samsung het anders uitlegt dan dat gebruikelijk was. Daarom vind je hieronder 2 maal een uitleg.

Wat is QLED als apart schermtype?

Het gaat in dat geval om een heel nieuw type scherm wat voorzien is van quantumdot-leds. Net als bij OQLED tv SamsungLED bestaan de beeldpixels uit hele kleine led lampjes (in dit geval dus Quandot-leds) die individueel uitgeschakeld worden. Dit zorgt voor bijzonder goede zwartwaarden. Er is dus geen sprake van achtergrondverlichting die de pixels verlicht zoals bij LCD/LED tv’s.

De ontwikkeling van deze QLED tv’s staat nog in de kinderschoenen en ze zijn ook nog niet verkrijgbaar.

Wat is QLED volgens Samsung?

Bij Samsung gaat het zoals gezegd echter om een variant op LCD. QLED staat volgens hen voor Quantum dot LED tv. Door middel van blauwe backlight-leds en een zogeheten quantumdotfilm wordt er gezorgd voor een duidelijke verbetering (ten opzichte van hun eerdere LCD/LED tv’s) op het gebied van kleurbereik en helderheid. Quantum dots zijn microscopisch kleine moleculen die wanneer er licht op schijnt, een eigen, anders gekleurd licht uitstralen. Samsung vindt dat alle tv’s met Quantumdot-techniek QLED genoemd moet worden en niet alleen tv’s waarbij gebruik gemaakt wordt van quantumdot-leds.

Bekijk de best vekochte QLED tv’s bij Coolblue

> LED of OLED televisie – Wat zijn de verschillen?

4.1/5 - (92 stemmen)

Tags:

schermkennis.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0