- 47%

Oorspronkelijke prijs was: €1.699,00.Huidige prijs is: €899,00.

Toevoegen aan vergelijken
Schermdiagonaal

Maximale resolutie stand

Type scherm

Type LED-LCD

Beeldscherm verversing snelheid (Hz)

50

HDR

Type High Dynamic Range

,

Type Backlight

HDMI

HDMI versie

Type HDMI

USB aansluiting

Ethernet verbinding

Koptelefoonaansluiting

Optische uitgang poort

Antenne aansluiting (Coax)

WIFI

Bluetooth

Smart TV

Smart TV Platform

Type Smart TV Platform

Uitgebreid aantal apps

Inclusief Game Mode

Spraakbesturing

Ja

Bediening via mobiele app

Ja

App werkt op besturingssyteem

Android, iOS

Aantal luidsprekers speaker

Subwoofer

Surround sound formaat

Geen Surround Sound

Ambilight

Ingebouwde dvd-speler

Nee

Sleep timer

VRR (Variable Refresh Rate)

AMD FreeSync, HDMI 2.1 Variable Refresh Rate

Energieverbruik (kW)

107

Waarde energielabel nieuw 2021

Energie besparing

Energieverbruik in stand -by modus

Merk

EAN

5901292524562

Kleur

Landcode

Benelux model

CE markering

Zichtbaar

VESA maat

Taal handleiding

Universeel

Introductiejaar

Introductiemaand

Mei

Ondersteuning met updates

Minimaal 48 maanden na introductiedatum

Draaibaar voetstuk

Nee

Afstandsbediening

Ja

Wifi vereist

Ja

Bluetooth vereist

Nee

Betaalde diensten vereist

Nee

Mobiele data verbinding mogelijk

Nee

App vereist voor volledige functionaliteit

Ja

Kan zelfstandig met internet verbinden

Ja

Delen van gebruikersgegevens vereist

Ja, bij aanmaken van account bij app

Compatibel met

Met meerdere apparaten, bekijk details in de productinformatie

Fabrieksgarantie termijn (jaar)

2

Type TV tuner

DVB-C, DVB-S2, DVB-T2

Common interface

,

Verpakking hoogte (cm)

112

Verpakking lengte (cm)

17

Verpakking breedte (cm)

184

Verpakkingsgewicht (kg)

37

Laatste update op 20 juni 2024 01:05
Schermdiagonaal: 75 inch (191 cm)
Maximale resolutie: Ultra HD/4K

De TCL 75P61B is een televisie met een schermdiagonaal van 75 inch, wat overeenkomt met 191 cm. Dit model, geïntroduceerd in mei 2024, biedt een Ultra HD/4K resolutie, wat zorgt voor scherpe en gedetailleerde beelden. De televisie maakt gebruik van LED-LCD technologie, specifiek een Direct-led backlight, wat bijdraagt aan een gelijkmatige verlichting van het scherm.

Schermtechnologie en Beeldkwaliteit van de TCL 75P61B

De TCL 75P61B maakt gebruik van LED-LCD technologie. LED-LCD staat voor Light Emitting Diode Liquid Crystal Display. Dit betekent dat de televisie een LCD-paneel heeft dat wordt verlicht door LED’s. De Direct-led backlight zorgt ervoor dat de LED’s direct achter het scherm geplaatst zijn, wat resulteert in een gelijkmatige verlichting en betere contrasten. De maximale resolutie van dit model is Ultra HD/4K, wat neerkomt op 3840 x 2160 pixels. Dit biedt vier keer meer detail dan Full HD, wat zorgt voor een scherp en helder beeld.

HDR Ondersteuning en Beeldverversing

De TCL 75P61B ondersteunt High Dynamic Range (HDR), specifiek HDR10, HDR10+ en HLG. HDR zorgt voor een groter dynamisch bereik tussen de lichtste en donkerste delen van het beeld, wat resulteert in meer detail en een natuurgetrouwere weergave van kleuren. De beeldverversingssnelheid van de televisie is 50 Hz, wat betekent dat het scherm 50 keer per seconde ververst wordt. Dit is voldoende voor standaard televisie kijken en de meeste films, maar kan minder geschikt zijn voor snelle actiescènes of gaming.

Aansluitmogelijkheden en Connectiviteit

De TCL 75P61B beschikt over diverse aansluitmogelijkheden. Er zijn drie HDMI 2.1 poorten beschikbaar, die geschikt zijn voor het aansluiten van moderne apparaten zoals gameconsoles, Blu-ray spelers en streaming apparaten. HDMI 2.1 ondersteunt ook eARC (Enhanced Audio Return Channel), wat zorgt voor een verbeterde audiokwaliteit. Daarnaast is er één USB aansluiting, een ethernet verbinding, een koptelefoonaansluiting en een optische uitgang poort. De televisie ondersteunt ook draadloze connectiviteit via WIFI en Bluetooth.

Smart TV Functionaliteiten

De TCL 75P61B is uitgerust met Google TV, een uitgebreid Smart TV platform dat toegang biedt tot een breed scala aan apps en streamingdiensten. Dit platform ondersteunt spraakbesturing, waardoor gebruikers de televisie kunnen bedienen met hun stem. Daarnaast is er een mobiele app beschikbaar voor zowel Android als iOS, waarmee de televisie ook via een smartphone bediend kan worden. De televisie heeft een ingebouwde game mode en ondersteunt VRR (Variable Refresh Rate) via AMD FreeSync en HDMI 2.1 Variable Refresh Rate, wat zorgt voor een soepelere game-ervaring.

Audio en Geluid

De TCL 75P61B is uitgerust met twee luidsprekers, maar heeft geen ingebouwde subwoofer en ondersteunt geen surround sound formaten. Dit betekent dat de audio-ervaring mogelijk minder rijk en gedetailleerd is dan bij televisies met meer geavanceerde audiosystemen. Voor een betere audio-ervaring kan het aansluiten van externe luidsprekers of een soundbar overwogen worden.

Energieverbruik en Duurzaamheid

Het energieverbruik van de TCL 75P61B is 107 kW, met een energielabel van E volgens de nieuwe 2021 normen. Dit betekent dat de televisie redelijk energie-efficiënt is, maar er zijn modellen op de markt met een hogere energie-efficiëntie. In de stand-by modus verbruikt de televisie 0,5 kW. Er zijn energie besparende functies beschikbaar om het verbruik te minimaliseren.

Gebruiksgemak en Installatie

De TCL 75P61B heeft een VESA maat van 300mm x 300mm, wat betekent dat de televisie compatibel is met een breed scala aan muurbeugels voor eenvoudige installatie. De televisie wordt geleverd met een afstandsbediening en heeft een sleep timer functie. De handleiding is universeel en de televisie ondersteunt minimaal 48 maanden updates na de introductiedatum.

Merk en Modelinformatie: TCL 75P61B

De TCL 75P61B is een model van het merk TCL, geïntroduceerd in mei 2024. Het model is specifiek ontworpen voor de Benelux markt en heeft een CE markering, wat betekent dat het voldoet aan de Europese veiligheids-, gezondheids- en milieubeschermingsnormen. De televisie wordt geleverd in een verpakking van 112 cm hoog, 17 cm lang en 184 cm breed, met een totaal gewicht van 37 kg.

Merk en Modelinformatie: TCL 75P61B

De TCL 75P61B wordt geleverd met een fabrieksgarantie van 2 jaar. Het model beschikt over een DVB-C, DVB-S2 en DVB-T2 tuner, wat betekent dat het geschikt is voor kabel-, satelliet- en digitale ethertelevisie. Daarnaast is er een Common Interface (CI+) v1.4 slot beschikbaar voor het gebruik van smartcards voor betaaltelevisie.

TCL 75P61B (2024)
TCL 75P61B (2024)

Oorspronkelijke prijs was: €1.699,00.Huidige prijs is: €899,00.

schermkennis.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0