Lcd, led of plasma: kijkhoek

lcd led of plasma kijkhoek

De kijkhoek heeft alles te maken met de positie die de tv kijker inneemt ten opzichte van het scherm. In huiskamers zit je er niet altijd recht voor, maar ook wel schuin naar te kijken. Dit voorbeeld verwijst naar de ‘horizontale kijkhoek’. Zo bestaat er ook een verticale kijkhoek. Die hoek verandert wanneer u het scherm bekijkt van onderaf, recht ervoor of van bovenaf.

De horizontale en verticale hoek om het scherm van een plasmatelevisie te bekijken is 160 – 180 graden. Het beeld is binnen die hoek prima. Bij LCD is het wisselend, maar die is kleiner dan bij plasma. Er treedt bij lcd eerder kwaliteitsverlies van het beeld op. Vooral bij de verticale kijkhoek is dat relatief snel merkbaar.
Er kan zeker een verschil zijn tussen wat een tv-fabrikant acceptabel vindt en dus opgeeft als waarde enerzijds en wat reviewers en consumenten acceptabel vinden anderzijds. In de praktijk blijkt die van plasma schermen het beste. Die van led tv’s zijn doorgaans beter dan die van traditionele lcd schermen.

> Stroomverbruik
> Levensduur
> Inbranden
> Kijkhoek
> Beeldkwaliteit

3.9/5 - (33 stemmen)
schermkennis.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0