Lcd, led of plasma: levensduur

led led of plasma - levensduur

De levensduur van een televisie hangt voor een groot deel af van het merk, het type, het gebruik en de plaats waar die staat/hangt.

In principe gaat een LCD-scherm langer mee dan een plasma scherm. Echter, rond het moment dat een plasma scherm theoretisch aan vervanging toe is (na ca. 45.000 uur gebruik), is ook de levensduur van de lampen die in een LCD televisie zitten ten einde. Aangezien het prijsniveau van een LCD scherm relatief laag is en de kosten voor vervanging van de lampen relatief hoog, kan in de praktijk net zo goed een nieuw scherm gekocht worden.

Overigens lopen de schattingen voor de levensduur van de lampen van een LCD tv nogal uiteen. Soms wordt beweerd dat de levensduur van een LCD tv veel langer is dan 25.000 uur. Het is echter maar de vraag of de elektronica het zo lang uithoudt. Wanneer er elke dag 5 uur tv gekeken wordt dan kunnen de lampen van een LCD televisie, uitgaande van 45.000 branduren, afgerond 25 jaar mee. Het is niet onwaarschijnlijk dat de tv voor die tijd al is vervangen omdat nieuwere televisies meer mogelijkheden hebben.
De leds in LED televisies zouden langer mee moeten gaan dan de verlichting in een gewone LCD tv.
Bekijk ook het recentere artikel Levensduur en gebruiksduur LCD, LED, QLED en OLED televisie

Samenvattend kan gezegd worden dat de levensduur qua vergelijk van de drie soorten tv’s niet heel relevant is.

Bekijk televisie aanbiedingen op coolblue.nl
Bekijk  Ultra HD (4K) tv’s bij bol.com

> Stroomverbruik
> Levensduur
> Inbranden
> Kijkhoek
> Beeldkwaliteit

LED of OLED tv?

4.1/5 - (143 stemmen)
schermkennis.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0